VA Nieuwsbrief juli 2021 & Wedstrijdkalender

VA Nieuwsbrief juli 2021 & Wedstrijdkalender

Geplaatst op 03-07-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Rien van der Post

Met het geslaagde trainingsweekend vanuit Muiden is op de valreep voor de vakantieperiode ons zeilseizoen 2021 na anderhalf jaar lockdown toch nog gestart. Het zeilen met een tiental aken was een groot succes en het samen ankeren werd mede door de heerlijke haring van Joep Besselink (www.visvandeafslag.nl) van de MCIII een mooi festijn.

Dat smaakt naar meer, dus hierbij een vooruitblik naar de tweede helft van 2021 om iedereen enthousiast te maken om zich in te schrijven:

 

FlevoRace (20-22 augustus, Enkhuizen)

Dit weekend kun je mooi gebruiken als inslingerwedstrijd voor het ONK, dat een drietal weken later begint. Schrijft u allen via www.flevorace.nl met grote getalen in!

24-uurs Race (27/28 augustus, finish Medemblik)

Voor de diehard nacht zeilers in de vloot is dit een niet te missen ervaring. Inschrijven www.24uurszeilrace.nl

ONK VA (10-12 sept, Medemblik)

Wie o wie zal dit jaar de Blauwe Wimpel mee naar huis mogen nemen? Zorg van tevoren dat je Aak én bemanning(slijst) aan alle voorschriften voldoet, zodat we ons gedurende het lange weekend kunnen concentreren op een sportieve strijd op het water.

De vrijdagavond zal er bij Brakenboer op de kade een gezellige borrel zijn en voor zaterdag zijn de voorbereidingen in volle gang voor een groots scheepsdiner voor de hele vloot.

VA Evenement & Jubileum (25/26 september, Enkhuizen-Stavoren-Enkhuizen)

De klapper van het jaar wordt ongetwijfeld ons eigen Klasse Evenement, waarin we met een 30 tot 40-tal Aken ons 15+1 jarig jubileum willen vieren in zowel Holland als Friesland!

Naast de gebruikelijke wedstrijd aken gaan we samen met o.a. Workumer Jacht Service vele VA eigenaren benaderen om ook gezellig aan te sluiten. Om de drempel voor deelname laag te houden, zal er een ‘tweede start’ zijn voor de ongemeten aken. Voor aken met bemanningstekort komt er een lijst met ervaren platbodemzeilers, die benaderd kunnen worden om op te stappen. Vanuit het bestuur leggen we hiervoor nu contact met de verschillende studentenzeilverenigingen.

Het weekend wordt feestelijk geopend op vrijdagavond 20:30 uur bij ’t Ankertje in de Oude Haven van Enkhuizen (allemaal afmeren achter de Witte brug, die tot 19 uur draait).

Ongeacht hoe laat het ook wordt, zal hier zaterdag om 9:30 palaver worden gehouden. In de morgen worden er als warming up/wake up een tweetal korte sprintwedstrijdjes gehouden voor de kust van Enkhuizen. In de middag steken we allen via een boeienbaan over naar Stavoren.

De fantastische feestlocatie in Friesland houden we nog geheim, maar wel kunnen we verklappen dat ieder bij het schutten in de sluis van Stavoren al een eerste versnapering krijgt aangeboden. Na een gezellige walborrel is rond 19:30 de volledige vloot welkom voor een uitgeserveerd driegangen shared diner (€ 29 p.p.). Daarna zal de avond in ’t Grand Café door een discjockey verder worden opgeluisterd.

Op zondag zal er voordat we via een boeienbaan terugvaren naar Enkhuizen eerst nog een sprintwedstrijd zijn voor de Friese kust. Als iedereen weer is gearriveerd in de Oude Haven is de prijsuitreiking bij ’t Ankertje om het gezellige en unieke weekend gezamenlijk af te sluiten.

Hylper Hurdsilery (9-10 oktober, Hindeloopen)

Let op: We hebben dit weekend ivm. de herfstvakantie een weekend naar voren gehaald, zodat het weer nog warmer is en er geen vakantiebelemmeringen zijn. Meer details over dit weekend volgen nog, maar zorg alvast dat het goed in je agenda komt te staan.

Nacht & Ontij Race (zaterdag 30 oktober, Harlingen – Terschelling)

Fantastische seizoensafsluiter over het Wad op de zaterdag. Je krijgt een extra uur slaap kado ivm. start wintertijd, voordat je zondag op eigen schema terugvaart.  Blokkeer alvast in je agenda!

 

Namens het gehele bestuur wensen we ieder een mooie zomerperiode en 'behouden vaart'

Scheepse groet,

Rien van der Post, secretaris