VA Nieuwsbrief februari 2021 & Wedstrijdkalender

VA Nieuwsbrief februari 2021 & Wedstrijdkalender

Geplaatst op 27-02-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Rien van der Post

Van de week heeft uw bestuur (in ballingschap) via Zoom vergaderd nav. ontwikkelingen rondom COVID-maatregelen en het cancelen van de HT Race 2021. In deze Nieuwsbrief een drietal items:

 • ALV: wordt tot nader orde uitgesteld (was gepland op 25 maart)
 • Wedstrijdkalender: VA Evenement & Jubileum tillen we over zomervakantie heen
 • Wedstrijdlicenties: nog steeds tot ons ongenoegen geregeld door KNWV

We wensen iedereen succes met het vaarklaar maken van hun aken en hopen elkaar veelvuldig tegen te komen. Het liefste natuurlijk zo snel en vaak mogelijk in de strijd op het water, maar anders tijdens (familie) vaartochten in de gezellige havens van Nederland.

Namens het bestuur V/VA Klassenorganisatie

Rien van der Post, secretaris

 

ALV uitgesteld tot nader orde

Aangezien onze ALV naast het nuttige ook het aangename (van elkaar weer spreken, hapje eten en samen een glas heffen) nastreeft, stellen we deze uit totdat het weer mogelijk is om elkaar live te ontmoeten. Een online meeting is in onze ogen geen alternatief en er spelen ook geen dringende zaken waarover snel een besluit genomen hoeft te worden:

 • Jaarrekeningen van 2019 en 2020 worden al wel opgemaakt en gecontroleerd door de kascontrole commissie. We zullen ze binnen het bestuur behandelen en voorleggen in eerstkomende ALV.
 • Voorstellen voor aanpassing contributie naar € 250 per jaar en het voorstel voor sponsorpakketten schuiven door naar het jaar 2022, aangezien 2021 wederom geen vol zeiljaar zal worden.

 

Wedstrijd Jaarkalender, onder voorbehoud

We zien dat de organiserende comités worstelen met de onzekerheid over de afbouw van de COVID-maatregelen. De IJ-toren Race zoekt onder voorbehoud naar een aangepaste vorm; geen walactiviteiten en ieder schip komt vanuit zijn eigen haven naar het startgebied. De HT Race heeft al besloten dat de race in 2021 niet doorgaat. Ook ziet het er naar uit dat er dit jaar helaas geen Vastgoed Regatta zal zijn.

Wij hebben besloten om ons VA Evenement gecombineerd met het uitgestelde Jubileum Weekend over de zomervakantie heen te tillen naar eind 24, 25 en 26 september. Hierdoor schuift de Hylper Hurdsilerij naar half oktober … hoe mooi zou het zijn als we straks na de zomervakantie steeds om de week een wedstrijd zouden kunnen varen.

Samenvattend is de wedstrijdkalender, onder voorbehoud:

 • Y-Toren Race: 1, 2 mei (onder voorbehoud, met aangepaste vorm)
 • HT Race: 3, 4 juni (gecanceld door organisatie)
 • Markervuur: 12, 13 juni
 • Delta Weekend: 18, 19, 20 juni
 • Flevo Race: 20, 21, 22 aug
 • 24 Uurs: 27, 28 aug
 • ONK VA: 10, 11, 12 sept (VB ONK weekend daarvoor)
 • VA Evenement & Jubileum Weekend: 24, 25, 26 sep
 • Hylper Hurdsilerij: 16, 17 okt
 • Nacht & Ontij: zat 30 okt

Noteer met name het VA Evenement alvast in jullie agenda, want we willen er een feestelijk lang weekend van maken. Het plan is verschillende type wedstrijden vanuit meerdere havens te organiseren: vrijdag rondom Enkhuizen, zaterdag over te steken naar Hindeloopen en zondag na wat starts voor de Friese kust weer terug naar Enkhuizen.

Naast de gebruikelijke wedstrijdzeilende aken gaan we onder het motto ‘Spirit of Tradition’ ook zoveel mogelijk ongemeten aken enthousiasmeren om te komen. Daarbij zijn ook net nieuw gebouwde aken van harte welkom om eerste ervaring op te doen met wedstrijdzeilen en de gezelligheid binnen de vloot. “Hoe meer Aken, hoe meer vreugd”, dus indien nodig zullen we extra bemanningsleden arrangeren om te zorgen dat een 30 tot 40-tal aken de trossen los gooien ….

 

Bemannningslicenties:

Ondanks de vele gesprekken die het bestuur in samenhang met andere klassenorganisaties heeft gevoerd met het Watersportverbond is het nog steeds niet tot ons genoegen geregeld. Iedere opvarende dient een wedstrijdlicentie aan te schaffen. Voor het hele seizoen kost dat € 41,50. Eventueel kun je (eenmalig) gebruik maken van een Evenement/Opstap-licentie (a € 10,50), die 7 dagen geldig is.

Nogmaals zal Thom samen met ‘Rond en Platbodem’-bestuur bezwaar aantekenen, maar we hebben er een hard hoofd in ….