Nieuwsbrief November 2020

Nieuwsbrief November 2020

Geplaatst op 22-11-2020  -  Categorie: Algemeen

Helaas kijken we terug op een leeg VA wedstrijdjaar, waardoor we logischerwijze ook geen Jaarprijswinnaar kunnen aanwijzen.

Hopelijk wordt 2021 weer ouderwets spannend op het water en gezellig op de kade. Inmiddels liggen alle schepen binnen en wordt hard gewerkt om onze Aken volgend jaar weer ‘spik en span’ te water te kunnen laten. Ongetwijfeld zullen er ook allerlei aanpassingen en acties zijn om in 2021 het schip & bemanning nog competitiever aan de start te laten verschijnen, wat de sportieve strijd alleen maar mooier zal maken. We kunnen niet wachten …

 

In deze Nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen:

 1. E-Captain livegang & Contributie inning
 2. Bemanningslicentie & Bemanningslidmaatschap pakket 2021
 3. ALV op 25 maart 2021
 4. Voorlopige Wedstrijddata & Jubileumweekend
 5. Technische zaken

E-Captain livegang & Contributie inning

De afgelopen periode heeft Willem samen met Frederiek Strating de implementatie van E-captain ter hand genomen en wordt deze gekoppeld aan onze site. De bestanden zijn gevuld met de gegevens van o.a. de eigenaren, de schepen, sponsoren en de huidige bemanningsleden.

Dit betekent dat binnenkort ieder lid automatisch de contributie factuur in zijn mailbox zal ontvangen en heel gemakkelijk via een link kan betalen, en wordt automatisch in de administratie verwerkt. Het betreft de factuur van dit jaar 2020, waarbij de contributie ongewijzigd €200 is.

Andere voordelen zijn: via de website kan aangemeld worden voor onze wedstrijden en/of activiteiten waarbij direct via iDeal betaald kan worden, Boekhouding wordt gelijk verwerkt in het pakket, Bestuursleden krijgen eigen VA-email adressen die gemakkelijk over te dragen zijn naar toekomstige bestuurders, …

 

Bemanningslicentie & Bemanningslidmaatschap pakket 2021:

Rondom de bemanningslicenties is helaas nog geen nieuws vanuit KNWV te melden. Het overleg loopt nog en er is op 12 december een ALV van het Watersport verbond gepland.

Met de implementatie van E-captain is de randvoorwaarde voor het gemakkelijk kunnen verwerken van een hopelijk grote toestroom van bemanningsleden als lid ingevuld. De precieze invulling van dit Lidmaatschap wordt nu uitgewerkt en begin 2021 zal de promotie voor het inschrijven via de site opgestart worden.

 

ALV op 25 maart 2021

De eerder aangekondigde winteractiviteit wordt, hangende de RIVM richtlijnen, over de jaargrens heen getild en gecombineerd met de ALV. Deze is gepland op 25 maart 2021 aan boord van de Magnifique, die dan in Amsterdam afgemeerd zal liggen.

Noteer allen alvast deze datum in uw agenda!

 

Voorlopige Wedstrijddata & Jubileum Weekend

Een rondje langs de verenigingen, cq. sites levert de volgende geplande data op.

We kunnen ze nog niet als definitief beschouwen, maar natuurlijk al wel handig voor de agenda om aan de bemanningsleden door te geven:

 • Y-Toren Race: 1, 2 mei
 • HT Race: 3, 4 juni
 • Markervuur: medio juni, nog te plannen
 • VA Evenement: zie hieronder, nog te plannen
 • Delta Weekend: 18, 19, 20 juni
 • Flevo Race: 20, 21, 22 aug
 • 24 Uurs: 27, 28 aug
 • ONK VA: 10, 11, 12 sept (VB heeft hun ONK weekend daarvoor)
 • Hylper Hurdsilerij: medio sept/okt, nog te plannen
 • Nacht & Ontij: 29, 30 okt

Het VA Klasse evenement willen we uitbreiden naar een groots Jubileum Weekend, wat we dit jaar hebben moeten doorschuiven. Hiervoor werken we nog aan de precieze invulling, waarbij we eventueel meerdere havens aan willen doen. Naast de gebruikelijke wedstrijdzeilende aken gaan we onder het motto ‘Spirit of Tradition’ ook zoveel mogelijk ongemeten aken enthousiasmeren om te komen.

 

Technische zaken

Zodra het onderzoek naar de nieuwe Romptype voor de VA48 ‘Groote Beer’ afgerond is zullen we ieder informeren.

 

Namens het gehele bestuur wensen we iedereen, ondanks de Corona maatregelen, warme en gezellige feestdagen met hun geliefden. Gevolgd door een goede start van 2021, waarin we hopelijk weer op sportieve wijze zullen strijden om de verschillende (dag)prijzen.

 

Met vriendelijke groet,

 

Rien van der Post

Secretaris VA Klassenorganisatie