Flitsende Hylper - vanuit kuip van 'Groene Krokodil'

Flitsende Hylper - vanuit kuip van 'Groene Krokodil'

Geplaatst op 25-09-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Rien van der Post

Met de Hylper Hurdsylerie heeft ons mooie zeilseizoen 2023 een flitsend einde gekregen.

Ons VA-klasse motto 'Op het water sportieve strijd & in de haven veel gezelligheid' is door de meer dan 200 zeilers aan boord van 26 aken volledig beleefd. Hierover het verslag uit de kuip van de 'Groene Krokodil' ...

Namens het voltallige bestuur wensen we iedereen nog veel zeilplezier tijdens de laatste vaardagen van dit seizoen en/of tijdens windmill cup op 7/8 oktober !

Rien

_____________________________________________________________

2023-hylper-luchtfoto

Na de zonovergoten drijfpartijen van de Markervuur en het ONK waren we wel toe aan een weekend truien en hard varen. De voorspellingen zagen er wat dat betreft goed uit. Vrijdag voor de fok van Muiden naar Hindeloopen al inkomen met een stevige Zuidwester. Door de avond heen vult de kom zich dan met al die mooie schepen, het feest kon beginnen. Met een flinke open bar en een verstopte WC aan boord een vliegende start…

2023-hylper-starten

Zaterdagochtend palaver en natte cake, snel het water op om 3 korte banen te varen. Een mooi windje voor iedereen om in te komen en te wennen aan een veld van 25 VA’s, de marge hield soms niet over! De eerste wedstrijd liggen we bij de start helemaal op slot, martelen om de pin nog te halen. Bij de volgende wedstrijd is het spannend met indringers, maar van de wedstrijdleider moesten we lief zijn en bovendien general recall. Eens proberen om bij de pin te starten. Nog een recall. De U-vlag werd ingezet anders kwam de borrel in het geding! Nog eens bij de pin. Stuurboord onder de lijn door met 20 VA’s die op je af stormen spectaculair maar ook wel spannend, wanneer gaan we overstag? Overall mooie korte banen met genoeg sensatie, we hadden het gevoel dat we er goed tussen lagen. Vooral de laatste pot goed bij de bovenboei! Een scrum en motorisch geweld om een aanvaring te voorkomen gooide wat roet in het eten, het duurde toch even om ons te herpakken. Na de gybeset wordt de Mexican drop het doel voor volgend seizoen!

2023-hylper-diner-in-foeke

Na de strijd met zijn allen in de kom de bekende gezelligheid. Dankzij de borrelboot met rum rolde iedereen al lekker in het vet de Fouke in. Met 200 man, onder meer kaasboeren, vikingen, barbies en Royals, de Weerga omgedoopt tot 'Groene Krokodil', barstte de Fouke uit zijn voegen. “By the rivers of Babylon” luidde twee swingende gangen in en bood voor iedereen het groene licht om los te gaan. Later op de avond vond Herman Brödgen zelfs zijn weg naar binnen. Bij de tussenstand vlogen de kratten rum door de tent, een goede sfeer na een fantastische dag. Het personeel van de Fouke zal ook wel weer even moeten bijkomen van al dat geweld! Terwijl binnen het bier vloeide lag buiten onze mooie vloot te pronken met sierverlichting, heel gaaf! Waarbij de Grote Jager als meest kleurrijke werd beloond.

2023-hylper-verlichte-aken

Het is dan wel even schakelen als er de volgende ochtend 20+ knopen wind staat. Na alle chaos van gisteren maar wat minder fanatiek starten, uiteindelijk toch mooi over de lijn bij het schip. Naar buiten toe nog even de goede moed om de halfwinder klaar te maken... Laten we het maar niet doen. Met grote bewondering voor de enkeling die het toch aandurfde richting de bovenboei. De voordekkers moesten er na zo’n seizoen dobberen wat aan wennen, nog krokant van de Fouke. Gelukkig waren ze na de eerste paar golven voorop ook weer wakker. Na de finish nog even de boot de sporen gegeven met 9,4 naar de haven, om vervolgens bij het strijken de gaffel te zien breken. Goede timing zullen we maar zeggen... In het middenveld is hard gestreden over 2 totaal verschillende dagen varen.

2023-hylper-groote-beer-winnaar

In de voorhoede heeft de Groote Beer maar weer laten zien hoe hard ze met die boot kunnen varen. Een welverdiende eerste plaats, hulde mannen!

Grote dank aan de organisatie voor een onvergetelijk weekend mooi varen en feest. We hebben er van genoten, Weerga is volgend seizoen weer van de partij!

2023-hylper-kuip-groene-krokodil

Gegroet, Adriaan den Haan

Weerga (VA109), alias De 'Groene Krokodil'

UITSLAGEN:

2023-hylper-resultaten