Bruisende Windmill Cup - uit de kuip van Brandende Liefde

Bruisende Windmill Cup - uit de kuip van Brandende Liefde

Geplaatst op 09-10-2023  -  Categorie: Algemeen

Dat er met de onstuimige oktober winden uitdaging genoeg was bij de eerste Windmill Cup kun je hieronder lezen in het verslag vanuit een scheef hangende, natte kuip van de Brandende Liefde.

Na dit evenement komt de winterperiode er echt aan, waarin we als bestuur voorbereidingen gaan treffen voor onze ALV en aan de slag gaan met de concept jaaragenda voor weer een mooi zeilseizoen 2024!

Scheepse groet namens het hele bestuur, Rien van der Post

windmill-buiswaterOnder leiding van het comité van de vroegere Nacht- en Ontijrace, Harry Amsterdam en Peter Aukema, en het team van de Koninklijke Watersportvereniging Sneek, werd de belofte van Windpark Fryslan waargemaakt: de Windmill Cup.
Op 7 oktober 2023 was de eerste Windmill Cup vanuit de haven van Hindeloopen.Wat een gezelligheid in de haven van Hindeloopen, ongeveer 140 jachten en 16 aken : VA-VB en ongemeten klasse hadden ze ingeschreven voor deze wedstrijd.
De avond vooraf aan de wedstijd was er een leuke band en een verplicht palaver, mogelijk gemaakt door de jachthaven van Hindeloopen. Trossen los om een uurtje of half 10 om wat te oefenrondjes te maken met onze gasten die waren uitgenodigd door het Windpark Fryslân. Heftig en spannend genoeg voor sommigen.
Onder leiding van mijn supermaten Hendrik en Freark werden de gasten geïnstrueerd. Om 11.10 was de start voor de haven van Hindeloopen. Prima start en lekker vrij weg met een gereefd grootzeil. Er was een baan uitgezet van 22 mijl met een westelijke wind en een bries van 5 tot 6 beaufort. Een race door het Windpark Fryslân, manoeuvrerend tussen de enorme windturbines.

windmill-bs2-tussen-palen

Over bakboord weg en na circa eén uur waren we bij de bovenste ton. Het was moeilijk onder deze omstandigheden om de andere schepen te volgen :het was opletten geblazen. De Grote Jager pakte ons in het kruisrak. Verder waren er geen spannende bakboord /stuurboord situaties. Wat wel spannend was ,was de helling van het schip en de bakken water die overkwamen. Ondanks de instructies ,gleed een gast, met wat te gladde schoenen onderuit en belandde in het water in de kuip, wat tot gevolg had dat zijn zwemvest opblies. Geen wanklank, gasten en bemanning genoten met volle teugen. Na 5 uren zeilen kwam de finish in zicht ,met de Grote Jager voor ons.

We konden afmeren naast het hospitality schip de Fortuna , die ons voorzag van een heerlijk aangeklede borrel in de kuip van de Brandende Liefde. Een wedstrijd voor herhaling vatbaar.
(uitslagen, video en foto's staan op de site van de Wind Mill cup)

windmill-brandende-liefde